Primăria Valea Viilor

FESTIVALUL “MARŢIAN NEGREA” VALEA VIILOR ediţia XIV-a

30/10/2017

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR


Sambata 4.11.2017- la Zalul Romanesc al bisericii ortodoxe.
-orele 17-19-simpozion “Patrimoniu si Traditii in comuna Valea Viilor”- coordonat de Marius Halmaghi si Ovidiu Calborean. In cadrul simpozionului se vor prezenta si oportunitati de investitii prin GAL Podisul Mediasului, precum si o scurta prezentare a D-lui Luke Douglas din partea Clear Public Space din Anglia , presedintele Asociatiei “Un Viitor fara Gunoi” la care si comuna noastra este membru, iar la final va avea loc vernisajul expozitiei de grafica, sculptura si pictura, expusa de catre artistul plastic Mircea Ignat si Paul Gadea, la care se adauga lucrari de cusaturi si broderii ale absolventilor clasei externe a Scolii Populare de Arte si Meserii Ilie Mincu, coordonati de d-na invatatoare Eugenia Parlea si a a grupului de femei din localitate.

-orele 19-19,30-Sedinta festiva a Consiliului Local al comunei Valea Viilor, cu ocazia semnarii acordului de infratire inte localitatea Plop, raionul Donduseni din Republica Moldova si localitatea Valea Viilor, judetul Sibiu, Romania.
. -orele 19,30-22- Sezatoarea din Grui cu participarea formatiilor artistice locale , a oaspetilor din republica Moldova si a ansamblului folcloric al comunei Alma , jud. Sibiu.


Duminica 5.11.2017
-orele 10-10,30 –Primirea invitatiilor la sediul primariei
-orele 10,30-12-Participarea la slujba Liturgica de la Biserica Ortodoxa cu Hramul “Sf.Arhangheli Mihail si Gavril” – in incheiere Imnuri Crestine
-orele 12-13,30- Masa Festiva in Zalul Romanesc
Vizitare circuit Ecomuzue Regional Sibiu si a expozitiilor de sculptura , pictura, grafica, cusaturi si broderii (expozitia poate fi vizitata pe toata durata festivalului fiind amplasata in zalul romanesc)
-orele 13,30-13,45-Parada portului popular pe traseul :zalul romanesc- scoala noua.
-orele13,45-14,15- spectacol hipic- “Haiduc sow”
-orele 14,15-14-45 Concert simfonic sustinut de Fundatia Martian Negreacu participarea d-nei Prof. dr. Miruna Negrea, nepoata ilustrului compozitor Martian Negrea , cetatean de onoare al comunei noastre, promotorul acestui festival.
-concert de pian – Mihnea Becea
-corul liceului de muzica Sibiu, dirijor d-na profesor Marinela Ignat

-orele 14,45-17,30-Caminul cultural Valea Viilor-Program cultural
artistic cu participarea elevilor scolii gimnaziale M.Negrea , a corului bisericii Ortodoxe, a Ansamblului de dansuri Strugurelul al comunei Valea Viilor, coordonati de d-na Dorina Tarcea, formatia de dansuri germane in coordonarea d-nei Elena Laza, dansuri romano , artisti locali ; Marinica si Cosmin Sicoe si altii.

-Grup folcloric „Cheile Oltetului” din localitatea Polovragi , judetul Gorj (fluierasi, dansuri,solisti vocali)
--Artisti din satul Plop, Republica Moldova, dintre care amintim pe cantaretul la nai Aurel Claciun si pe solista de muzica populara Adriana Panzari.

-Recital muzica populara si dansuri sustinut de artisti consacrati dintre care amintin pe : Lorena Filipescu, Luminita Dejan si Robert Tarnoveanu.
-orele 17,30-20 –seara de dans.Marti 7.11.2017
-orele 18- Vecernia la Biserica Ortodoxa Valea Viilor, cu Hramul SF. Arhangheli Mihail , urmata de agapa crestina si imnuri crestine in Zalul Romanesc, in organizarea comitetului parohial.

Afiseaza toate stirile...